10-06-2018

HENSYN

 

 

Skuespiller Bjarne Henriksen

 

 

 

 

 

Det er en god ting at tage hensyn til andre end dig selv.

Det var et vigtigt element i min opdragelse, og derfor også vigtigt i mine børns opdragelse. Med andre ord – at hjælpe hinanden og hjælpes ad med livets udfordringer.

Det er vel også derfor, vi lever i et samfund, hvor vi for at løfte den fælles byrde, det er at drive et samfund, betaler skat. Vi tager hensyn til hinanden, hjælper hinanden ved at betale skat.

Det er vel også derfor, vi har det så godt her i Danmark, som vi har det.

Men mærkeligt nok har vi pt. en regering, der kun tænker i skattelettelser. "Sørg for dig selv og kun dig selv"- ser ud til at være dens mantra. Det fælles bedste, velfærden og samfundsånden skal beskæres, og jungleloven skal fremmes.

Til gængæld vejer hensynet til økonomiske interesser tungt, åbenbart. Med truslen om klimaforandringernes forfærdelige konsekvenser for alle er det mig en gåde, at Danmark først

i år 2050 skal være selvkørende på grøn energi. Hvorfor vente så længe med det?

Samsø bliver berømmet og beundret verden over pga. deres konsekvente satsning på grøn energi. Hvorfor kan Danmark ikke blive det første land i verden, der udelukkende bruger grøn energi? Allerede i år 2030! Det ville være til fælles bedste for alle, og vi ville tjene kassen på det.

Men hensynet til kul- og olieindustrien er åbenbart vigtigere end hensynet til det fælles bedste. Der dør ca. 3000 mennesker hvert år i Danmark pga. luftforurening fra dieselbiler.

Hvorfor ikke bare forbyde dieselbiler, som de nyligt har gjort i flere byer i Tyskland?

Igen er hensynet til bilindustrien vigtigere end hensynet til det fælles bedste.

Hvorfor skal vi tage mere hensyn til landbruget, end til vores fælles natur og vores drikkevand?

Hvem skal vi henvende os til med regningen, når vi ikke længere har rent drikkevand?

Af hensyn til os selv og kommende generationer tror jeg, det er meget vigtigt, at vi stemmer på nogle politikere, der tør tage konsekvente beslutninger til vores fælles bedste i fremtiden.