25-03-2018

HILS NEDE I KOLONIEN (RIGSDANSK)

 

 

Læserbrev af: Jeppe Andersen, Stentevej 9b, Assens

 

-.

Socialdemokratisk blødsødenhed og radikal pladderhumanisme er yt - vi har lagt fløjlshandskerne til side og skruet bissen på.

Alt for længe er vores tålmodighed blevet misbrugt, vores venlighed taget for givet, men grænsen er nået, nu sætter vi hårdt mod hårdt. Vil man bo i Danmark og være dansk statsborger. Skal man mestre sproget. Er man ikke i stand til at tale et forståeligt dansk, er det ud af klappen, farvel og tak.

Så nu skal sønderjyderne lære at tale dansk, og det er ikke et øjeblik for tidligt, at de får taget sig sammen og lært sproget. Men er de i det hele taget interesseret i at blive integreret i det danske samfund?

De ældste af sønderjyderne har opholdt sig her i landet i mere end hundrede år og mange af dem taler stadigvæk så gebrokkent, at de danskere, der kommunikerer ved hjælp af et pænt og ordenligt rigsdansk, hverken kan finde hoved eller hale på vrøvlet - mojn mig her og mojn mig der.

Men nu skal det være slut med de dårlige sprogvaner. Hvis ikke sønderjyderne inden for en overskuelig fremtid får lært at tale dansk, kan de vinke farvel til deres danske statsborgerskab.

Når vi hidtil har været tilbageholdende med dette skridt, er det, fordi vi ikke har vidst, hvad vi skulle stille op med de statsløse sønderjyder, men nu har Folketinget besluttet sig for at købe et stykke jord i Nordafrika, hvor vi kan deponere den slags utilpassede individer og andet bundskrab, så det er ikke længere et problem.

Genstridige og egensindige sønderjyder, der insisterer på at holde fast i deres jyske kaudervælsk, vil fremover være henvist til at slå deres folder i vores nordafrikanske koloni. Der kan de så gå rundt og pludre, indtil de besinder sig og får lært at tale et smukt og dannet dansk rigsmål.

 

PS Hvis du har en kommentar/mening til brevet, skal du klikke på overskriften med rød krift - rul derefter ned til kommentarfeltet