24-02-2018

ER DET VIRKELIG SÅ HÅRDT AT VÆRE FORÆLDRE?

 

 

Af Lise Sørensen, Rulkehøjen 8, Odense S - mor, mormor og farmor 

 

-.

 

 

 

Læserbrev: Hver dag læser og hører man, at det er så hårdt for børnefamilierne. 

I forbindelse med at børneminister Mai Mercado har sat gang i en debat om den manglende opdragelse, skriver Julie Skovsby i FS 5. februar: ”Børnefamilier i dag har nok at se til, forældrene har fuldtidsjob, de har sygedage, der er lukkedage, lange hverdage og skæve arbejdstider, madpakker, tøjvask, flyverdragter der skal købes og vinterstøvler med hul i”.

Hvad er det, der er så forfærdeligt ved at være forældre i dag i forhold til tidligere? Er det ikke forældrene selv, der former og bestemmer deres hverdag?

I forhold til førhen (f.eks. for 30 år siden) har forældre i dag: Lang barselsorlov, flere feriedage, omsorgsdage, kortere arbejdsuge, alle tænkelige goder/hjælpemidler til at klare dagens opgaver f.eks. to biler, vaskemaskine, engangsbleer, tørretumbler, opvaskemaskine, mobiltelefon, færdig mad - bestilt og bragt til døren etc.

Man kunne jo f.eks. vælge nogle af alle de ting fra, som optager de ”stakkels forældre” f.eks.: Arbejde færre timer eller færre dage om ugen, nøjes med to gange om ugen i fitnesscenter, skære ned på børnenes fritidsaktiviteter.

Måske er der så ikke råd til villaen på 200 m2, to biler, charterferie to gange om året eller den dyreste fladskærm, designerlampen, børneværelse der ligner en legetøjsbutik, etc. - og hvad så?

Jeg er sikker på, at børnene ville være henrykte for de ekstra timer med forældrene (der ikke er stressede), og hvor man kunne lege med børnene og give dem en god opdragelse - lære dem pli, så de også kan sidde roligt i skolen og lytte til læreren og være en god kammerat.

 

PS Hvis du har en kommentar/mening til brevet, skal du klikke på overskriften med rød skrift - rul derefter nedtil kommentarfeltet